English Slovensko
 
 
 
 
IMER TRAJA BRIZANI
domovdiskografijanovice-koncertifoto-videopublikacijeglasbene delavnicekontakt
domov arrow novice-koncerti arrow IMER TRAJA BRIZANI & AMALA / MATT DARRIAU'S PARADOX TRIO 8.4.2014

IMER TRAJA BRIZANI & AMALA / MATT DARRIAU'S PARADOX TRIO 8.4.2014
v665.jpgVečer dveh koncertov ob svetovnem dnevu Romov

Imer Traja Brizani, bas kitara; Neža Drobnič, glas; Igor Bezget, akustična in električna kitara; Anja Burnik, flavta; Žiga Kožar, bobni in tolkala; Adam Klemm, saksofon; Armando Brizani, klavir in klaviature.


imer_traja_brizani.jpg

Basist in skladatelj Imer Traja Brizani na slovenskem glasbenem prizorišču deluje že več kot tri desetletja. Na svoji plodni glasbeni poti je izdal več kot dvajset albumov avtorske glasbe ter sodeloval s številnimi vrhunskimi domačimi in tujimi glasbeniki. Uveljavil se je zlasti s svojima glasbenima zasedbama Amala in Brizani Project, sodelovanjem s simfoničnim orkestrom, velikim jazzovskim orkestrom ter s številnimi priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki. Brizani ustvarja ritmično in melodično dognano glasbo z elementi klasike, jazza, funka, fusiona, latina ipd. V njegovi glasbi zagotovo zasledimo tudi in predvsem vplive bogate tradicije romskega glasbenega izročila.

Matt Darriau, altovski saksofon, klarinet, piščali, kaval, gajda; Brad Shepik, električna kitara; Seido Salifoski, dumbek

V novativnem raziskovanju balkanske, romske, srednjeevropske glasbe in klezmerja Paradox Trio navdušuje z razvpitimi, udarnimi koncerti po ZDA, Kanadi in Evropi. Že v devetdesetih je prvič nastopil tudi v Ljubljani, leta 2005 pa tudi na festivalu Izzven v Mariboru. Je ena prvih newyorških skupin, ki je spajala balkanski melos in jazzovske primesi – s prehajanjem slogovnih in geografskih omejitev je nastal nenavaden in eklektičen zvok z novo opredelitvijo koncepta »world beat«.

Klub CD CANKARJEV DOM, LJUBLJANA SLOVENIJA
8. apr. 20:00
 
< Nazaj   Naprej >