English Slovensko
 
 
 
 
IMER TRAJA BRIZANI
domovdiskografijanovice-koncertifoto-videopublikacijeglasbene delavnicekontakt
domov arrow novice-koncerti arrow IMER TRAJA BRIZANI & AMALA / MATT DARRIAU'S PARADOX TRIO 8.4.2014

IMER TRAJA BRIZANI & AMALA / MATT DARRIAU'S PARADOX TRIO 8.4.2014
v665.jpgVečer dveh koncertov ob svetovnem dnevu Romov

Imer Traja Brizani, bas kitara; Neža Drobnič, glas; Igor Bezget, akustična in električna kitara; Anja Burnik, flavta; Å½iga Kožar, bobni in tolkala; Adam Klemm, saksofon; Armando Brizani, klavir in klaviature.


imer_traja_brizani.jpg

Basist in skladatelj Imer Traja Brizani na slovenskem glasbenem prizorišÄu deluje že več kot tri desetletja. Na svoji plodni glasbeni poti je izdal več kot dvajset albumov avtorske glasbe ter sodeloval s številnimi vrhunskimi domačimi in tujimi glasbeniki. Uveljavil se je zlasti s svojima glasbenima zasedbama Amala in Brizani Project, sodelovanjem s simfoničnim orkestrom, velikim jazzovskim orkestrom ter s številnimi priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki. Brizani ustvarja ritmično in melodično dognano glasbo z elementi klasike, jazza, funka, fusiona, latina ipd. V njegovi glasbi zagotovo zasledimo tudi in predvsem vplive bogate tradicije romskega glasbenega izročila.

Matt Darriau, altovski saksofon, klarinet, pišÄali, kaval, gajda; Brad Shepik, električna kitara; Seido Salifoski, dumbek

V novativnem raziskovanju balkanske, romske, srednjeevropske glasbe in klezmerja Paradox Trio navdušuje z razvpitimi, udarnimi koncerti po ZDA, Kanadi in Evropi. Že v devetdesetih je prvič nastopil tudi v Ljubljani, leta 2005 pa tudi na festivalu Izzven v Mariboru. Je ena prvih newyorških skupin, ki je spajala balkanski melos in jazzovske primesi – s prehajanjem slogovnih in geografskih omejitev je nastal nenavaden in eklektičen zvok z novo opredelitvijo koncepta »world beat«.

Klub CD CANKARJEV DOM, LJUBLJANA SLOVENIJA
8. apr. 20:00
 
< Nazaj   Naprej >