English Slovensko
 
 
 
 
IMER TRAJA BRIZANI
domovdiskografijanovice-koncertifoto-videopublikacijeglasbene delavnicekontakt
domov arrow novice-koncerti arrow KONCERT IMER TRAJA BRIZANI & AMALA in Big Band RTV Slovenija 02.04.2012

KONCERT IMER TRAJA BRIZANI & AMALA in Big Band RTV Slovenija 02.04.2012
PRVI PROGRAM RADIA SLOVENIJA & ODDAJA NAŠE POTI/AMARE DROMA  PREDSTAVLJATA:
KONCERT OB SVETOVNEM DNEVU ROMOV V ponedeljek, 2. aprila 2012 ob 21.00 v Studiu 14 Radia Slovenija, Tavčarjeva 17, Ljubljana

rtv.jpg
thumb_kolaz_01.jpg


IMER TRAJA BRIZANI & AMALA
Big Band RTV Slovenija
Dirigent: Matjaž Mikuletič
Večer romske glasbe v jazzovski preobleki

Nastopilibodo Imer Traja Brizani & AMALAin Big Band RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Matjaža Mikuletiča. Večer bo posvečen romski glasbi v jazzovski preobleki.
Ne zamudite nepozabnega romsko-jazzovskega doživetja!

KONCERT OB SVETOVNEM DNEVU ROMOV

IMER TRAJA BRIZANI & AMALA in BIG BAND RTV SLOVENIJA
Večer romske glasbe v jazzovski preobleki

Zasedba: Imer Traja Brizani: bas kitara, vokal; Agim Brizani: bobni; Žiga Kožar: bobni; Goran Moskovski: tolkala; Čerim Haliti: tarabuka, def; Igor Bezget: kitara; MilanStanisavljević: klaviature; Jovica Vučković: klaviature; Anja Burnik: flavta; Vasja Centrih: violina
Vokalna skupina: Miha Vanič, Lea Likar, Sever Nuhi, Aleksandra Čermelj

Posebna gostja: Zdenka Kovačiček (Hrvaška)
Večinstrumentalist in skladatelj Imer Traja Brizani s svojo zasedbo Amala že vrsto let uspešno združuje romsko glasbo s prvinami jazza in klasične glasbe. V svoji plodni glasbeni karieri je izdal blizu dvajset albumov z avtorsko glasbo ter sodeloval s številnimi priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki.  
Imer Traja Brizani s svojo zasedboAmalaže vrsto let obeležuje svetovni dan Romov v Ljubljani. Ob tej priložnosti je večkrat sodeloval s kraljico romske glasbe EsmoRedžepovo, ukrajinskim romskim gledališÄem Teater Romans, makedonskim orkestrom Darhia, francoskim glasbenikom Titijem Robinom in drugimi priznanimi umetniki, tokrat pa je koncert pripravil z Big Bandom RTV Slovenija.
Brizanijeva druga pomembna zasedba je jazzovski Brizani Project, ki je v zadnjih desetih letih pustil velik pečat na slovenski jazzovski sceni. Ob svoji petdesetletnici je leta 2008 z Big Bandom RTV Slovenija in Petrom Erskinom, nekdanjim članom legendarne zasedbe WeatherReport, nastopil na treh velikih koncertih v Ljubljani, Novi Gorici in Celju. S Petrom Erskinom je posnel tudi album, ki bo izšel v letošnjem letu.
Imer Traja Brizani je tudi avtor prvega slovensko-romskega muzikala Stekleno jabolko, ki je bil s petdesetčlansko vrhunsko mednarodno zasedbo glasbenikov in igralcev premierno uprizorjen 8. aprila 2009 v Cankarjevem domu, prav tako ob svetovnem dnevu Romov.


kolaz_01.jpg
 
< Nazaj   Naprej >