English Slovensko
 
 
 
 
IMER TRAJA BRIZANI
domovdiskografijanovice-koncertifoto-videopublikacijeglasbene delavnicekontakt
domov arrow novice-koncerti arrow IMER TRAJA BRIZANI & AMALA, Kulturni dom Krško, 01.04.2011

IMER TRAJA BRIZANI & AMALA, Kulturni dom Krško, 01.04.2011

http://www.kd-krsko.si/si/program/glasba/traja-brizani-amala

Promocija albuma For My People.

jackie.jpg

Zasedba:
Imer Traja Brizani -  bas kitara, vokal
Agim Brizani- bobni
Armanddo Brizani- klavir
Anja Burnik- flavta
Sever Nuhi - kitara
Adam Klemm -saksofon
Miha Vanič - spremljevalni vokal
in posebna gostja:
Jackie Marshall - vokal

Večinstrumentalist, skladatelj in virtuoz na električni bas kitari Imer Traja Brizani s svojo zasedbo Amala že vrsto let uspešno združuje elemente romske glasbe s prvinami jazza in klasične glasbe. V svoji plodni glasbeni karieri je izdal več kot petnajst albumov z avtorsko glasbo, pred dobrim mesecem novega z naslovom For My People.

Na tokratnem koncertu bo Brizani s svojo zasedbo predstavil skladbe z novega albuma ter nekaj popolnoma svežih kompozicij. Posebna gostja koncerta bo mednarodno priznana avstralska pevka Jackie Marshall, ki je tudi gostja na novem albumu. Album je nastal v koprodukciji s svetovno znanim ameriškim producentom Paulom Wickliffom, ki je med drugim tudi dobitnik ameriške glasbene nagrade Grammy.

Pevka Jackie Marshall je uveljavljeno ime na avstralski in mednarodni glasbeni sceni. Svoj glasbeni prvenec Fight n' Flight je izdala leta 2006 in bila zanj nominirana za prestižno avstralsko glasbeno nagrado The Australian Music Prize. Svoj drugi album Ladies' Luck, ki ga je izdala lani, pa številni kritiki ocenjujejo kot presežek v že tako bogati avstralski glasbeni produkciji. Jackie Marshall se na Brizanijevem novem albumu For My People spogleduje z romskim jezikom in glasbo in nas s svojo izjemno interpretativno močjo, tenkočutnim in hkrati ekspresivnim glasom, vabi na čudovito glasbeno popotovanje.

Koncert v okviru Jazz-etno cikla sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.
 
< Nazaj   Naprej >