English Slovensko
 
 
 
 
IMER TRAJA BRIZANI
domovdiskografijanovice-koncertifoto-videopublikacijeglasbene delavnicekontakt
domov arrow novice-koncerti arrow KONCERT BRIZANI-ERSKIN-BIG BAND RTV SLOVENIJA

KONCERT BRIZANI-ERSKIN-BIG BAND RTV SLOVENIJA
OBVEŠČAMO VAS O VRHUNSKEM GLASBENEM DOGODKU, KI SE BO ZGODIL 
V MESECU FEBRUARJU. GRE ZA KONCERT PRIZNANEGA SLOVENSKEGA SKLADATELJA IN JAZZ BASISTA IMERJA TRAJO BRIZANIJA OB NJEGOVI PETSEDETLETNICI. OB TEJ PRILOŽNOSTI BO Z BIG BANDOM RTV SLOVENIJA IN SVETOVNO ZNANIM BOBNARJEM PETROM ERSKINOM ODIGRAL TRI VELIKE KONCERTE. 

13.2.2008 –PLESNI FORUM CELJE (www.plesniforum-kud.si)
14.2.2008 –KULTURNI DOM NOVA GORICA (www.kulturnidom-ng.si) 
15.2.2008 - HOTEL MONS LJUBLJANA (www.mons.si)
Traja Brizani Project & Big Band RTV Slovenije

Avtorski večer Imerja Traje Brizanija ob njegovi petdesetletnici
Posebni gost: Peter Erskine (bobni, ZDA)
Dirigent: Sigi Feigl (Avstrija)
 
IMER TRAJA BRIZANI
 
Imer Traja Brizani na slovenskem glasbenem prizorišču deluje že več kot tri desetletja. Zaprisežen jazzist, skladatelj in virtuoz na električni bas kitari je v svoji plodni glasbeni karieri izdal več kot deset albumov avtorske glasbe ter sodeloval s številnimi vrhunskimi domačimi in tujimi glasbeniki. Njegova najbolj poznana glasbena projekta sta skupini Amala in Brizani Project. V prvi se Brizani spogleduje z bogato tradicijo romske glasbe, v katero vnaša sodobne elemente jazza, funka, fusiona in latina, v drugi pa gre za ritmično in melodično dovršeno jazz glasbo. Ob spremljavi Big Banda RTV Slovenije, svetovno priznanega bobnarja Petra Erskina ter številnih glasbenih prijateljev se bo sprehodil čez stilno barvit in zvočno slikovit repertoar. www.brizani.si
 
PETER ERSKINE
 
Peter Erskine se že več kot 30 let nahaja v vrhu svetovne bobnarske elite, odlikuje se z izvajanjem raznovrstnih stilov glasbe. Tako je v svoji karieri sodeloval z različnimi glasbeniki, kot so npr. Stan Kenton in Maynard Ferguson, Michael Brecker in Jan Garbarek, skupino Weather Report, Diana Krall, pa tudi simfoničnima orkestroma Los Angelesa in Birminghama, s katerima je nastopal kot solist. Snemal je več kot 400 albumov, od tega pet s kultno  zasedbo Weather Report, vključno z albumom 8:30, za katerega je dobil nagrado Grammy. Vodi tudi lastne zasedbe, s katerimi je posnel vrsto albumov.
www.petererskine.com

peter_erskine_01.jpg
mons2008.gifpeter-eskine-mail_1.jpg
 
< Nazaj   Naprej >