English Slovensko
 
 
 
 
IMER TRAJA BRIZANI
domovdiskografijanovice-koncertifoto-videopublikacijeglasbene delavnicekontakt
domov arrow novice-koncerti arrow Imer Brizani je prejel medaljo predsednika Boruta Pahorja / awarded a medal by President Pahor

Imer Brizani je prejel medaljo predsednika Boruta Pahorja / awarded a medal by President Pahor

At a special ceremony on 7 April the President of the Republic of Slovenia Borut Pahor awarded Imer Brizani for his creative contribution to the promotion and visibility of Roma culture in Slovenia.

Povezava do spletne strani v anglešÄini / link in english:

http://www.sigic.si/imer-brizani-awarded-a-medal-by-president.html


Medaljo za zasluge je za ustvarjalni prispevek k uveljavljanju in prepoznavnosti romske kulture v Sloveniji prejel Imer Brizani. V zahvali je povedal, da si že vse življenje prizadeva bogatiti romsko kulturo in vzpostavljati most med tradicijo in sodobnostjo. "Brez tradicije je vsaka kultura prazna, brez inovativnosti in sodobnosti pa revna. Romski narod, kateremu pripadam, je povsod odrinjen na rob družbe. Sam se trudim postaviti zgled, da temu ne bi bilo tako, moje osnovno vodilo pa je medkulturni dialog," je povedal odlikovanec. Imer Brizani je eden najustvarjalnejših romskih glasbenikov v Sloveniji, je virtuoz na številnih instrumentih, skladatelj, pevec, glasbeni aranžer in pedagog, ki je v zadnjih štirih desetletjih močno zaznamoval slovensko glasbeno področje.

igi_67.jpg


igi_66.jpgigi_70.jpg

Ob današnji svečanosti v Predsedniški palači je nastopila skupina Amala, ki ohranja bogato romsko dedišÄino, hkrati pa elemente tradicionalne romske glasbe občasno prepleta tudi z elementi sodobne glasbe ali klasike. Glasbeno skupino Amala je leta 1996 ustanovil odlikovanec Imer Brizani in jo trenutno sestavljajo: violončelist Bernardo Brizani, kitarista Izidor Erazem Grafenauer in Uroš Rakovec, vokalistka Neža Drobnič, flavtistka Anja Burnik in vokalist Miha Vanić. Predstavili so se s pesmima Ê»Muraʼ in Ê»Tuʼ, ki ju je napisal Imer Brizani, umetnik z umetniškim imenom Traja.

amala_in_prs.jpg


m_nastop_amala.jpg

Povezava do spletne strani predsednika Republike Slovenije
http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/E369D28906B2EE69C1257F8E0045ED4B?OpenDocument
 
Naprej >